25Mayıs

Duşakabin Kullanırken ve Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Duşakabin kullanırken ve alırken nelere dikkat etmeliyiz konusu göz ardı edilse de aslında oldukça önemli bir konudur. Duşakabin modelleri seçilirken, banyodaki konumuna göre karar verilmelidir. Banyodaki kullanım alanına uygun boyutta duşakabin tercih edilmelidir. Duşakabin alırken malzemelerinin kalitesine dikkat edilmelidir. Zamanla arıza çıkaracak kullanışsız model ve kalitesiz malzemelerden kaçınılmalıdır. Özellikle açılır kapanır bölmelerinde kullanılan malzemelerin kaliteli olmasına ve silikon fitillerinin kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Duşakabinin sıvıyı hapsedecek ve dışına suyun taşmasını önleyecek şekilde monte edilmesi sağlanmalıdır.

Duşakabin Modelleri

Farklı şekillerde ve boyutlarda hazırlanmış olan duşakabin modelleri kullanacağınız alana göre tercih yapmanızı kolaylaştırmaktadır. Duşakabin çeşitleri; oval, dikdörtgen, kare ya da asimetrik model seçenekleri ile kullanıcının konumlandıracağı alana uyum sağlayabilmektedir. Bir banyonun tüm görünüşünü değiştirecek kadar şık ve kullanışlı duşakabin modelleri bulunmaktadır.

Yuvarlak ve oval modelleri tercih ederek duşakabininizi banyo köşesine konumlandırdığınız zaman alanın daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz. Kare ve dikdörtgen modellerin farklı desen ve renkleri bulunurken hemen hemen her banyoya uygun olması sebebiyle de en sık tercih edilen modellerdendir. Kare modeller kulplu ve sürgülü, kayar kapılı ve iki duvar arası gibi seçenekleri mevcuttur. Banyonuzun konumuna göre özel olarak boyutlandırılarak kullanıma sunulur. Duşakabinlerin her alana uygun küvet çeşitleri de vardır. Küvet tercih etmek istiyorsanız banyonuza ve zevkinize uygun olan küveti seçerek kullanabilirsiniz.

Duşakabin Fiyatları Nedir?

Seçmiş olduğunuz duşakabin modellerine bağlı olarak duşakabin fiyat seçenekleri değişmektedir. Duşakabin fiyatları kullanılan metaryallere, ürünlerin boyutlarına, cam özelliklerine ve renkli olup olmaması gibi faktörlere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kullanıcılar duşakabin modeline karar verdikten sonra yapacakları araştırma sayesinde birçok firmadan duşakabin fiyat bilgisi alabilmektedirler.

Duşakabin tercihinizi yaparken fiyatının uygun olmasına bakarak kalitesiz malzemeden üretilmiş olan bir duşakabini seçmekten kaçınmalısınız. Kalitesiz uygun fiyatlı bir duşakabin tercih etmek ilerleyen dönemde sorun çıkarabilmektedir. Bu yüzden fiyat araştırması yaparken kaliteli malzemeden üretilmiş duşakabin olmasına dikkat edilmelidir. Kullanıcı gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayan bu ürünler banyo dekorasyonunda son derece belirleyici bir üründür.

Duşakabin Temizliği

Gün içerisinde fark edilmese de banyo evimizin en çok kirlenen alanıdır. Bu yüzden banyo temizliğine oldukça fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Banyo temizliğinde lavabo ve duşakabin temizliği için tüm bölgelerin uygun şekilde temizlenmesi sağlık açısından da büyük önem taşımaktadır.

Her temizleme alanında olduğu gibi duşakabin temizliğinin de püf noktaları bulunmaktadır. Bu püf noktalara dikkat ederek duşakabin temizliği yaparsanız daha temiz ve hijyenik sonuçlar alabilirsiniz.

 Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılmalı Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Doğru dozda kimyasal veya doğal ürünler tercih edilerek temizlik yapılmalıdır.
  • Duşakabin küvetinin giderinin ve duş başlığının temizliğine ayrıca önem verilmelidir.
  • Duşakabin dip bucak iyice temizlenmelidir.
  • Duşakabin temizliği sık sık yapılmalıdır. Uzun aralıklarla temizlenmesi hem hijyen açısından hem de lekelenmesi açısından daha kötü sonuçlar doğurabilmektedir.
  • Temizlik esnasında fazla kimsayaldan kaçınılmalı çünkü yoğun kimyasal kullanımı ürüne zarar verecektir.
  • Duşakabin camının duştan sonra çek-pas ile temizlemek camda oluşacak su lekelerinin önüne geçecektir.

Duşakabin Tercih Edeceklere Tavsiyeler

Unutmayın; banyonuzun dekorunu tamamlarken, sadece gözünüze hoş gelen ürünleri değil işlevlerini yerine getirecek dayanıklı duşakabin ürünleri tercih etmelisiniz. Kaliteli malzemeden üretilmiş olan duşakabin tercih ettiğinizde uzun yıllar güvenle kullanabilirsiniz. Elbette duşakabin fiyatları da seçim yaparken dikkat etmeniz gereken unsurlar arasında yer almaktadır. Duşakabinlerle ilgili her ihtiyacınıza cevap sunacak ürün seçenekleri için Sırduş duşakabin koleksiyonlarımızı inceleyebilir ve zevkinize uygun olan ürünü seçebilirsiniz.